Deprecated: Required parameter $fullsize_attachment follows optional parameter $attachment_id in /customers/f/2/e/shepherd-creative.se/httpd.www/wp-content/themes/bateaux/includes/bateaux-helper.php on line 793 Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/f/2/e/shepherd-creative.se/httpd.www/wp-content/themes/bateaux/classes/menu/bateaux-nav-menu.php on line 80 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/f/2/e/shepherd-creative.se/httpd.www/wp-content/themes/bateaux/classes/menu/bateaux-nav-menu.php on line 80 Deprecated: Required parameter $data follows optional parameter $post_id in /customers/f/2/e/shepherd-creative.se/httpd.www/wp-content/themes/bateaux/classes/module/bateaux-module-post.php on line 283 På gång - Shepherd Creative Örebro och Jönköping
16

mars

2023

Vårt första fakturaberöm

Varumärkesarbetet med Freys Express som innebar födelsen av Sveriges första integrerade flyttkedja, har präglat vårt arbetsår 2022. Vi firade lanseringen med en specialbeställd tårta. Kul att vår kund är så nöjd att vi får beröm till och med när vi fakturerar.

”Tack för din ordentliga redovisning av projektet. Jag har idag godkänt fakturan för betalning. Tar tillfället i akt för att än en gång påtala att jag är jättenöjd med jobbet. /Kent”

22

november

2022

Uppföljaren är bättre än originalet 

Nu har Real Fastighetssystem fått en ny version av sin hemsida. (Shepherd byggde även den förra). Vi är alla ense om att uppföljaren slår originalet med bred marginal. Uppdateringen, liksom mycket annat löpande marknadsföringsarbete, är resultatet av vår årliga uppdatering av den strategiska marknadsplanen. Det inte alltid glamorösa, men enträgna arbetet ger resultat. Nya kunder ansluter i en strid ström samtidigt som Reals lönsamheten bara kan beskrivas som fantastisk. Shepherd har genom året producerat filmer, annonser, trycksaker, mässmaterial och mycket annat. 

11

november

2022

Linnépriset – 40 000 kronor – till Södra vätterbygdens flora 

Kanske kan vi tacka pandemin för att den omfattande floran på 445 sidor äntligen blev klar. Boken som vi formgav med åldersbeständigt halvklotband bygger på flera decenniers inventeringsarbete av föreningen Botaniska Sällskapet i Jönköping. ”Ett praktverk” kallades boken av recensenter vid utgivningen. Omdömet upprepades vid den flotta prisutdelningen som hölls av Smålands akademi något år efter själva utgivningen.

10

oktober

2022

Begravning, kärlek och besiktning

I samarbete med vår webbexpert Gustav på Kreativa byrån, arbetade vi fram en kampanj för en av Mellansveriges största begravnings- och juristbyråer, Götmars. Uppdraget att bygga varumärket samt att marknadsföra nya kontor i bland annat Karlskoga och Västerås landade i temat ”Ta hand om dem du älskar”. Det blev samtidigt startskottet för att lansera tjänsten ”Familjejuridisk besiktning” på allvar. Vi tog fram koncept, en film samt digitala och tryckta annonser. 

03

maj

2022

Att skapa ett nytt varumärke ur sex befintliga

Ett framtida generationsskifte, sex befintliga bolag och en samtidig utlandssatsning – utmaningarna duggar tätt i detta omfattande varumärkesarbete. Som vanligt gäller största möjliga tystnad innan lanseringen som sker 1 november. Vi använder Lego Serious Play i en Google Brand Sprint för att enas om en värdegrund som alla delar och lägga grunden för varumärkets brand book. Nästa steg i processen är namngivningen.

21

april

2021

Hemlikt – ett godhjärtat varumärke 

Hemlikt skapar en trygg plats för våldsutsatta kvinnor och deras barn.  När deras säkerhet är tryggad, börjar det målmedvetna arbetet med att återupprätta deras självtillit och hjälpa dem tillbaka till en hållbar vardag. Vi på Shepherd är glada att få vara en del av arbetet genom att hjälpa Hemlikt att hitta fler kunder bland landets kommuner. Vi har bland annat skapat logotyp, grafisk profil, hemsida, annonser och trycksaker.

15

november

2020

Berättelsen om en modernistisk svävande paviljong

I samhället Bruzaholm fanns en gång en progressiv industriman med visionen att skapa en genomdesignad mönsteranläggning av sin metallduksfabrik. Han manifesterade sitt intresse för konst, arkitektur och trädgård i byggnaden Kristallen strax intill fabriken. Under 2021 kommer byggnaden att återinvigas – nu med visionen att fungera som en mötesplats för lokalbefolkningen och invånarna på det småländska höglandet. Vi fick uppdraget av Föreningen Kristallen att göra en kortfilm på fem minuter om den kulturhistoriska byggnaden. Riksantikvarieämbetet har finansierat filmen. Se filmen här >> 

01

november

2019

Familjecoachning som personalförmån

HR-chefer som vill hjälpa sina medarbetare genom omställningen från par till ”familjeteam” kan nu erbjuda coachningspaketet ”SuperCharge Your Family” efter en dansk förebild. Varför fanns inte detta när vi själva fick barn, frågar vi oss. Vi har hjälpt till att föda fram det nya varumärket som formats och drivs av Alset Coaching i Jönköping. Först ut i paketeringen är logotyp, folder och en kortfilm.

24

september

2019

Långbyxor, ja tack!

Idag firar vi färdigställandet av ett större designuppdrag för Länsförsäkringar Jönköping. En 181-årig bolagshistoria som Lotta komprimerat i en 12,5 meter lång väggdesign pryder numera matsalen. Naturligtvis formgiven i enlighet med bolagets grafiska manér. I det uråldriga källararkivet har det hostats och skrattats mellan årsböcker och arkivkartonger. Extra roligt hade vi åt dokumentet som visade på kvinnors rätt att bära långbyxor på arbetsplatsen. Det verkar efter research härstamma från mitten av 60-talet. Numera har bolaget en kvinnlig VD.

10

januari

2019

Glödhett hos Car-o-liner

Car-o-liner är ett världsledande företag vars utrustning hjälper verkstäder på alla jordens kontinenter att reparera krockade bilar. När den revolutionerade svetsen CTR9 skulle lanseras, fick Shepherd förtroendet att göra presentationsfilmen. Det speciella med CTR9 är det rörliga handtaget som gör att man kan flytta händerna 360º utan att släppa svetsen  – allt för kunna svetsa effektivt och få en ergonomiskt optimal arbetsställning. Vårt främsta bidrag i processen var att visa hur cool CTR9 faktiskt är och inte bara pedagogiskt gå igenom svetsens egenskaper. Alla är nöjda och glada med slutresultatet.

10

januari

2019

SEO – ingenting för sprinters

Under 2019 byggde vi en ny webb åt Real Fastighetssystem, ett företag som utvecklat en programvara som gör fastighetsförvaltning smidigare. Nu är vi inne i projektets andra fas – att öka trafiken till och konverteringarna på sidan. Hälften av våra prioriterade sökord är nu topprankade av Google. Men allra roligast är att konverteringarna gått upp hela 33 % i och med de senaste uppdateringarna.
– Vi märker en markant ökning av både trafik och förfrågningar, så det är klart att vi är nöjda, säger Björn Reimers, vd på Real. Konkurrensen i branschen är tuff så vårt arbete går oförtrutet vidare. Att jobba professionellt med SEO liknar mer ett maraton än ett 100-meterslopp.

06

december

2018

YouTube-filmen som når fram

Vi avslutar årets stora återbäringskampanj för Länsförsäkringar Jönköping med en rapport från mediebyrån, Context media. Fredrik Sundberg som är mediestrateg kommer med glada nyheter, speciellt kring YouTube-filmen.

– En fantastisk siffra här är när 22 procent av tittarna sett färdigt filmen utan att klicka bort den. Det är också rätt svårt att nå just denna målgrupp. Er film har fått hela 40 procent fullföljda visningar. Jag tror faktiskt aldrig jag har sett något liknande resultat någonsin.

Vi tackar Abdi och de övriga nio kundrepresentanterna som ställt upp i kortfilmer på sociala medier, bioreklam, annonser och på utomhustavlor. Och förstås uppdragsgivarna – Niclas, Mikael och Ida – på Länsförsäkringar Jönköping för en, som alltid, spännande process. Hela 75 ansökningar från länets föreningar har inkommit till kampanjsajten Långaloppet.se gällande projekt som kan skapa ökad trygghet i länet.