En KOmmunikationsbyrå i Örebro och Jönköping

Grönare gräs åt alla!

Vi är en kommunikationsbyrå i Örebro och Jönköping som tror på kraften i idédriven kommunikation och värdet av starka varumärken. Vår ambition är att ta våra uppdragsgivare till en plats där livsbetingelserna är snäppet bättre. Eller med andra ord, hjälpa dem att göra ännu större nytta för sina kunder, öka lönsamheten och till och med ha roligare på jobbet. Varför inte alltihop samtidigt?

Den kreativa kommunikationsbyrån Shepherd startade 2007 och drivs av branddesignern Lotta Bergman i Jönköping och kommunikationsstrategen Mats Dernánd i Örebro. Man kan kalla oss för en hybridbyrå som verkar i skärningspunkten mellan strategi, design och kommunikation. I vår omedelbara närhet finns allt från filmare och webbprogrammerare till SEO-experter och illustratörer som vi samarbetar med för att möta våra kunders behov. Våra uppdragsgivare finns inom alla sektorer – B2B och B2C, privat och offentlig sektor, från småföretag till stora koncerner.

KOmmunikationsbyrån SHepherd | jönköping

Lotta Bergman

BRANDDESIGNER
Art director | Grafisk formgivare 

DRIVKRAFT Min största tillfredsställelse känner jag när jag ser tydliga mätbara resultat av vårt arbete. Techbolaget som nästan dubblerade sin försäljning när vi gett dem en helt ny kostym, Moderna museet som fylldes till sista plats av vd:ar inom livsmedelsindustrin efter en annorlunda inbjudan eller Sveriges domarkår som började skriva pressmeddelanden efter en stor insats tillsammans med uppdragsgivaren. När jag får borra mig ner till kärnan och hitta en lösning som verkligen gör skillnad för uppdragsgivaren, stortrivs jag.

BAKGRUND Under närmare tjugo år av mitt liv har jag drivit företag med inriktning på design, reklam och kommunikation. Vid min vidareutbildning till design lead/interactive art director på Hyper Island 2017 fördjupade och breddade jag min kunskap – särskilt inom design thinking-metodik, branding och kreativ affärsutveckling. I grunden är jag utbildad art director på Berghs School of Communication och älskar fortfarande hantverket med grafisk formgivning.

PRIVAT Bor i centrala Jönköping med min man. Fritiden fyller jag med tennis, resor och husfix. Under långsam tillväxt finns även ett posterdesignprojekt.

KOmmunikationsbyrån SHEPHERD | örebro

Mats Dernánd

KOMMUNIKATIONSSTRATEG 
Copywriter | Affärsutvecklare

DRIVKRAFT  Jag sporras främst av människor och kreativa utmaningar. Mitt arbete utgår alltid från vem våra uppdragsgivare har valt att finnas till för. Ju tydligare vi kan teckna bilden av den människa ni vill hjälpa, desto större är våra chanser att lyckas. Ett exempel är när insikten om hur många som var uttråkade på jobbet, fick oss att släppa de mest uppenbara skälen till att bli nämndeman. När vi istället erbjöd ett extrajobb slog vi svenskt klickrekord. Helst tar jag ett helhetsgrepp, men att skriva filmmanus ger också en särskild energikick.

BAKGRUND   Tiden innan Shepherd jobbade jag i fem år som projektledare på en större reklam- och kommunikationsbyrå i Örebro. Min första arbetsplats var dock BOB Industrier, där jag började som produktchef efter avslutad civilekonomutbildning. Där köpte jag också en hel del byråtjänster – en erfarenhet som jag fortfarande har nytta av. Jag har också jobbat flera år på Almi som affärsutvecklare – något som jag fortfarande gör, men då för Shepherds kunder eller som affärscoach på företagsinkubatorn Inkubera.

PRIVAT   I Örebro finns familjen med fru och tonårspojkar. Jag gillar att fixa med sommarstugan, spela golf eller – allra helst – skriva, producera och ge ut egen musik.

Målstyrd kreativitet – boken om Shepherd

I boken om Shepherd finns flera intressanta kommunikationsutmaningar beskrivna. Sedan starten 2007 har vi haft många längre kundrelationer med exempelvis Göta kanalbolag, Josam, Länsförsäkringar Jönköping, Hexatronic fiberoptic, Sveriges domstolar och ett stort antal mindre specialistföretag inom exempelvis vård-, verkstads- och tekniksektorn. 
Boken om Shepherd, kommunikationsbyrå Jönköping och Örebro